Spremnik se ne puni

Najčešći razlog usporavanja ili zaustavljanja protoka vode na našoj jedinici za reverznu osmozu je da je potrebna promjena filtera

Blokirani filtri - zamijenite filtre

Ventil spremnika zatvoren - Otvorite spremnik ventila

Nizak tlak u spremniku - Zatvorite ulazni ventil i zatvorite ventil na spremniku. Zatim odvojite spremnik od sustava reverzne osmoze.

Otvorite ventil na spremniku i ispustite vodu iz spremnika u sudoper. Ispraznite ga dok se spremnik ne isprazni.

Kada je prazan, provjerite manometrom tlak u spremniku. Postoji isti ventil koji se nalazi na kotaču bicikla na dnu spremnika za ovo ispitivanje tlaka.

Tlak bi trebao biti oko 7 psi kada je spremnik prazan. Otpustite tlak iz ventila ili povećajte pomoću nožne pumpe ili kompresora ako je potrebno.

Ako je sve u redu, spojite spremnik natrag na RO sustav. Otvorite ulazni ventil i ventil na spremniku i pustite da se sustav ponovno napuni.

Ako tlak u spremniku nije moguće povećati ili smanjiti, tada je mjehur spremnika vjerojatno neispravan i cijeli spremnik treba zamijeniti.

Zračna blokada u sustavu - Zračna blokada nakon promjene filtera. Zatvorite spremnik i otvorite slavinu. Na sustavu reverzne osmoze bez pumpe otvorite premosni ventil na restriktoru protoka na nekoliko minuta.

Zatim pričekajte dok voda ne poteče iz slavine. Ako voda teče iz slavine, zatvorite slavinu. Pričekajte da jedinica bude pod tlakom (dok RO ne prestane). Zatim otvorite spremnik.

Neispravna membrana - zamijenite membranu

Izvadite membranu iz kućišta i pustite da se sustav napuni i ako to riješi problem, bit će potrebna nova membrana

Polomljen automatski zaporni ventil ili nepovratni ventil - Pustite spremnik da se potpuno napuni kako biste osjetili da je težak. Otvorite slavinu za reverznu osmozu i napunite otprilike dvije čaše vode. Zatim zatvorite ventil spremnika.

Možete odvojiti cijev od stezaljke za otpad i staviti je na sudoper ili kantu da vidite da li voda teče u odvod. Tijekom 5 minuta jedinica za reverznu osmozu bi se trebala zaustaviti tako da bi se i protok u odvod trebao zaustaviti. Ako se ne zaustavi, nepovratni ventil ili automatski zaporni ventil su pokvareni.

Ako je tako, pustite spremnik da se napuni tako da osjetite da je težak. Zatim zatvorite ulazni ventil. Zatim pazite da cijev iscuri. Ako voda stalno teče u odvod onda je to voda iz spremnika. To znači da se voda iz spremnika vraća u sustav i nepovratni ventil je pokvaren.

Ako voda za odvod prestane, automatski zaporni ventil je neispravan

Retour au blog