POMOĆ ZA OMEKŠIVANJE VODE PRIJE I POSLIJE UGRADNJE

OŠTEĆENO PRILIKOM ISPORUKE
Postoji stopa loma od 1% na plavim poklopcima na omekšivačima vode tijekom prijevoza, ovo je samo kozmetičko, nema negativnog utjecaja na jedinicu, pošalji pošaljite nam poruku i besplatno ćemo vam poslati novu.
Za sva druga oštećenja molimo da nas povežete

PROPUŠTANJA
U slučaju bilo kakvog curenja s omekšivačem vode u bilo kojem trenutku, pošaljite nam e-poštu na amazonu i rado ćemo vam to odmah popraviti jer imate 1-godišnje jamstvo s omekšivačem vode koje pokriva sve dijelove

TVRDA VODA – OMEKŠIVAČ VODE NE RADI
1. Provjerite jesu li dva crvena ventila na premosnici na stražnjoj strani jedinice potpuno otvorena. Ako su otvorene, crvene ručke su u paralelnom položaju. Ako su zatvorene, onda su crvene ručke okrenute jedna prema drugoj.
2. Provjerite razinu vode u spremniku salamure. Kada je spremnik salamure prazan od soli, tada bi razina vode trebala biti oko ¼ ili 1/3 unutar spremnika salamure. Ako ima previše vode, slijedite PRELJEVKE OMEKŠIVAČA VODE. Ako vode ima manje ili je uopće nema, slijedite NEMA VODE U SPREMNIKU ZA SALAMURU.
3.
a) Na glavnom zaslonu u prvom retku je dan i vrsta regeneracije. Ovako bi trebao izgledati npr. 14:01 MD. Je li to točno?
b) Ako je drugi redak REG.CAP broj trebao bi izgledati otprilike. kao ovo npr. 02.53T (Vjerojatno imate različite brojeve. Ovo je samo primjer). Ovaj REG.CAP broj bi trebao odbrojavati do nule kada koristite vodu.
c) Kada otvorite slavine u svom domu je ovaj REG.CAP broj se smanjuje? Treba odbrojavati za svakih 10 litara. dakle e.g, ako koristite 10 litara vode kod kuće, tada bi se ovaj broj trebao promijeniti u 02.52T i zatim za sljedećih 10 litara do 02.51T itd.
d) Ako je REG.CAP broj se ne smanjuje prati

OMEKŠIVAČ VODE SE NE REGENERIRA AUTOMATSKI
1. Na glavnom zaslonu u prvom redu je dnevno vrijeme i vrsta regeneracije. Ovako bi trebao izgledati npr. 14:01 MD. Je li to točno?
2. U drugom redu je REG.CAP broj trebao bi izgledati otprilike. kao ovo npr. 02.53T (Vjerojatno imate drugačiji broj Ovo je samo primjer). Ovaj REG.CAP broj bi trebao odbrojavati do nule kada koristite vodu.
3. Kada otvorite slavine u svom domu je ovaj REG.CAP broj se smanjuje? Treba odbrojavati za svakih 10 litara. tako npr. ako koristite 10 litara vode kod kuće, tada bi se ovaj broj trebao promijeniti u 02.52T i zatim za sljedećih 10 litara do 02.51T itd.
4. Ako je REG.CAP broj se ne smanjuje, tada provjerite kabel koji je spojen na premosnicu. Ovaj kabel sa senzorom mora biti učvršćen do kraja.
5. Ako da i još uvijek ne odbrojava, pogledajte ovaj video od 0:30 do 1:35.
https://www.youtube.com/watch?v=TCLdjSeDzog
6. Kotač se mora vrtjeti.
7. Ako se kotač vrti i broji kao u videu, pokušajte regenerirati jedinicu automatski slijedeći korake.
8. Promijenite vrstu regeneracije u postavkama s METER KAŠNJENJA na METER IMPEDIALE.
9. Zatim promijenite kapacitet regeneracije na 00.01T.
10. Okrenite slavinu i kada broj na zaslonu dođe do 00.00T tada bi trebalo odmah početi čistiti. Tada bi tijekom procesa regeneracije u položaju SALAMURA jedinica trebala usisati svu vodu iz spremnika salamure, a u položaju PONOVNO PUNJENJE voda bi se trebala dodati natrag u spremnik salamure.

PRELJEVI OMEKŠIVAČA VODE
1. Čini se da je vaša cijev za slanu vodu labava. Provjerite jesu li matice na bijelom crijevu i sivoj cijevi olabavljene. Ako su matice labave, tada se voda ne isisava iz spremnika slane vode. Tako se nova voda dodaje tijekom REFILL do preostale razine vode i spremnik slane vode se prelijeva.
2. Ako su matice čvrsto zategnute, provjerite mlaznice. Ako u injektoru ima prljavštine, onda se i on može preliti jer jedinica može napuniti spremnik slane vode umjesto da isisa vodu. Pogledajte ovaj engleski video od 1:50. https://www.youtube.com/watch?v=TCLdjSeDzog

NEMA VODE U SPREMNIKU SALAMURE
1. Molimo provjerite ovo Kada pokrenete ručnu regeneraciju pomicanjem srednjeg gumba na sljedeći položaj POVRATNO ISPIRANJE i tu se zaustavi, zatim pritisnite tipku ODABIR (lijevu tipku dolje).
2. Zatim se zaustavlja na BRINE. Kada se zaustavi, pritisnite ODABERI i doći ćete do ISPIRANJA, a zatim ponovno pomoću ODABIRA doći do PONOVNOG PUNJENJA.
3. Kada se zaustavi na REFILL molimo provjerite teče li voda u spremnik salamure kroz bijelu cijev do sive cijevi.
4. Ako voda ne teče, čini se da je regulator dopunjavanja blokiran. Molimo uklonite sve mjedene dijelove koji su označeni na fotografijama.
5. Zatim provjerite je li guma unutar mjedenog komada blokirana. U rupi u sredini gume mogu biti tragovi prljavštine. Možete ga očistiti iglom.
6. Ako ste odvrnuli mjedeni dio i želite vidjeti uzrokuje li to problem, možete ponoviti korake 1, 2 i 3. Samo budite oprezni jer će iz rupe u tijelu kontrolne glave vjerojatno poteći puno vode. Ako iz tijela upravljačke glave teče voda bez pričvršćenog mjedenog regulatora za dopunjavanje, tada sigurno postoji greška u ovom mjedenom regulatoru za dopunjavanje. Zatim ga možete zaustaviti okretanjem središnjeg gumba u položaj SERV.

OMEKŠIVAČ VODE KONSTANTNO ISPUŠTA U ODVOD
1. Čini se da je brtva na većem srednjem klipu unutar ventila napukla. Pogledajte ovaj video od 7th minuti. https://www.youtube.com/watch?v=Et_TS3cDSOo

2. Ako brtve nisu napukle, pokušajte ih podmazati i vratiti natrag. Ovo također može zaustaviti curenje.

3. Ako mislite da su brtve napukle i da ih je potrebno promijeniti, kontaktirajte nas.

KAKO PRILAGODITI ILI POVEĆATI TVRDOĆU IZLAZNE VODE
1. Ako je ventil za miješanje potpuno okrenut u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, voda bi trebala biti potpuno mekana. Kada okrenete ventil za miješanje u smjeru kazaljke na satu, tada počinje dodavati tvrdu vodu u ulaznu meku vodu. Ventil za miješanje možete vidjeti u priručniku. Razinu tvrdoće koju trebate prilagoditi priborom za ispitivanje tvrdoće.

2. Ako ne možete povećati tvrdoću više nego što je potrebno, pokušajte nešto drugo.

Otvorite dva crvena ventila na premosnom razvodniku za oko 45 stupnjeva. Počinje miješati tvrdu vodu iz ulaza s mekom izlaznom vodom. Možete otvarati i zatvarati ventile onoliko koliko vam je meke vode potrebno. Ako su potpuno zatvoreni, onda je voda samo tvrda. Ako su potpuno otvoreni, voda je samo mekana. Dakle, nešto između toga bi trebalo miješati vodu.

KAKO RADI OMEKŠIVAČ VODE
Na tipkovnici držite pritisnutu tipku gumb izbornika dok se zaslon ne otključa
Kada je zaslon otključano vidjet ćete broj ispod vremena koji izgleda kao 00.55T
[Broj se može razlikovati za vas]
Ovo je preostali kapacitet u vašem omekšivaču vode prije nego što treba izvršiti regeneraciju gnijezda. Prikazani broj je volumen vode koji ćete morati upotrijebiti prije sljedećeg regeneracija [ .55 metričkih tona približno 550 litara ]
Zapamtite ovaj broj ili ga zapišite!
Zatim ponovno pritisnite tipku izbornika za ulazak u izbornik postavki
Pritisnite strelicu prema dolje dok ne dođete do REG.CAP izbornik
Ovdje prikazani broj je kapacitet regeneracije u metričkim tonama
vaš omekšivač vode je počeo odbrojavati od ovog broja i vratit će se na ovaj broj nakon sljedeće regeneracije
Regeneracija je ciklus čišćenja vaše vode omekšivač
ova postavka mora biti ispravno konfigurirana za vaš dom kada je omekšivač instaliran
Usporedite broj u reg.kapa izbornika na broj prednjeg zaslona broj prednjeg zaslona trebao bi biti manji što pokazuje da je potrošnja vode izmjerena i da omekšivač vode radi
Kada broj na prednjem dijelu zaslona dosegne nulu, omekšivač vode će se regenerirati u tom gnijezdu postaviti vrijeme {obično postaviti 2 ujutro ili 3 ujutro ]

ZASLON NE RADI ILI JE KVAR
1. Ako zaslon ne svijetli, prvo pokušajte s voltmetrom ako je 12V AC na izlazu napajanja. Ako nije, tada je napajanje neispravno i treba ga zamijeniti.
2. Ako napajanje radi, a zaslon ne svijetli ili je u kvaru, matična ploča je neispravna i treba je promijeniti.

OMEKŠIVAČ VODE KORISTI PREVIŠE SOLI
1. Provjerite je li REG.CAP broj u postavkama je točan prema priručniku. Ako je odgovor da, tada je vrijednost tvrdoće vaše vode previsoka ili je vaša potrošnja vode previsoka i vaša jedinica mora koristiti toliko soli.

2. Provjerite je li vrijeme REFILL u postavkama ispravno. Trebao bi biti 04.0 za model W2B200, 06.0 za model W2B500 i 09.0 za model W2B800.

3. Provjerite razinu vode u spremniku salamure. Kada je spremnik salamure prazan od soli, tada bi razina vode trebala biti oko ¼ ili 1/3 unutar spremnika salamure. Ako ima previše vode slijedite PRELJEVANJE OMEKŠIVAČA VODE.

4.
a) Na glavnom zaslonu u prvom redu je dnevno vrijeme i vrsta regeneracije. Ovako bi trebao izgledati npr. 14:01 MD. Je li to točno?
b) U drugom redu je REG.CAP broj trebao bi izgledati otprilike. kao ovo npr. 02.53T (Vjerojatno imate drugačiji broj Ovo je samo primjer). Ovaj REG.CAP broj bi trebao odbrojavati do nule kada koristite vodu.
c) Kada otvorite slavine u svom domu je ovaj REG.CAP broj se smanjuje? Treba odbrojavati za svakih 10 litara. tako npr. ako koristite 10 litara vode kod kuće, tada bi se ovaj broj trebao promijeniti u 02.52T i zatim za sljedećih 10 litara do 02.51T itd.
d) Ako je REG.CAP broj odbrojava brže nego što je spomenuto u prethodnom koraku, tada je matična ploča neispravna i treba je zamijeniti.

TIMER

OŠTEĆENO PRILIKOM ISPORUKE
Postoji stopa loma od 1% na plavim poklopcima na omekšivačima vode tijekom prijevoza, ovo je samo kozmetičko, nema negativnog utjecaja na jedinicu, pošalji pošaljite nam poruku i poslat ćemo vam novi besplatno
Za sva druga oštećenja molimo da nas povežete

PROPUŠTANJA
U slučaju bilo kakvog curenja s omekšivačem vode u bilo kojem trenutku, pošaljite nam e-poštu na amazonu i rado ćemo vam to odmah popraviti jer imate 1-godišnje jamstvo s omekšivačem vode koje pokriva sve dijelove

KAKO DJELUJE OMEKŠIVAČ VODE
Omekšivač vode s timerom regenerira se nakon određenog broja dana.
Kontrolna glava mora biti postavljena u točno doba dana na kotačiću s 24 vremena koji se nalazi iza glavnog gumba. Vrijeme je označeno strelicom ispod gumba.
Vrijeme se može podesiti pritiskom na crvenu tipku za postavljanje vremena na lijevoj strani i zatim okretanjem kotačića s 24 vremena.
Nakon postavljanja vremena potrebno je prilagoditi učestalost regeneracije.
Vaš omekšivač vode unaprijed je programiran za regeneraciju u 2 ujutro svakog jutra.
Na desnoj strani nalazi se 12-dnevni Skipper kotač. Ovaj skiperski kotač ima 12 brojeva. Crvenim pokazivačem uvijek je označen samo jedan broj. Zašiljeni broj se mijenja unaprijed svaka 24 sata. Ako je sada na primjer broj 2, onda će sutra biti broj 3 itd.
Svaki broj ima pribadaču pored sebe. Ako broj na crvenom pokazivaču ima gurnutu iglu, ništa se ne događa u 2 ujutro i kotačić se okreće samo na sljedeći broj. Ako se igla pored broja izvuče, tada počinje automatski proces regeneracije čišćenja, a omekšivač vode se ispire.
Učestalost regeneracije ovisi o lokalnoj tvrdoći i broju ljudi koji žive kod kuće.
Na primjer, prema tablici u priručniku za model W2B110 W2B300 &W2B700, kuća s tvrdoćom od 250 ppm i 4 osobe trebaju izvući svaki 6. klin. To znači da se jedinica mora regenerirati svaki drugi dan. Dakle, trebate izvući pinove 2,4,6,8,10 i 12.

POTROŠNJA SOLI I VODE
Potrošnja soli i vode ili vremenski programator omekšivača vode potrošnja vode za regeneraciju iznosi 160 litara, a potrošnja soli ovisi o vašim postavkama, u prosjeku bi omekšivač vode s timerom koristio vreću soli od 25 kg prije mjeseca.

PROTOK
Brzina protoka našeg omekšivača vode je 118 litara u minuti kako ne bi došlo do gubitka pritiska

KAKO PRILAGODITI ILI POVEĆATI TVRDOĆU IZLAZNE VODE
1. Ako je ventil za miješanje potpuno okrenut u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, tada bi voda trebala biti potpuno mekana. Kada okrenete ventil za miješanje u smjeru kazaljke na satu, tada počinje dodavati tvrdu vodu u ulaznu meku vodu. Ventil za miješanje možete vidjeti u priručniku. Razinu tvrdoće koju trebate prilagoditi priborom za ispitivanje tvrdoće.

Torniamo al blog